zaterdag 3 juni 2017

Dag 21 (3 Juni 2017)

Van San Gimignano naar Siena

Aktieve duurtijd:   3u22m
Afstand  45,2 km (Totaal 1598,5 + 45,2 = 1643,7)
Gem.:  13,4 km/u
Hoogtemeters: 1020m

Gisteren 2 Juni is de nationale feestdag van Italia: la Festa della Repubblica. Dan herdenkt men het feit dat Italia op deze datum in 1946 een republiek werd, nadat de Italianen zich bij het Referendum Istituzionale tegen de monarchie en voor de republiek hadden uitgesproken.

De uitslag is eigenlijk altijd een beetje omstreden geweest omdat slechts een kleine meerderheid van 56% voor de republiek stemde. Bij een latere analyse van de stemresultaten bleek dat Noord-Italia overwegend voor de republiek had gestemd en Zuid-Italia, ongeveer vanaf de regione Lazio, ten gunste van de monarchie. Het waren overigens de eerste verkiezingen waarbij vrouwen hun stem mochten uitbrengen.

Maandag 5 juni, Pinksteren maandag in België en een officiële feestdag, is hier een gewone werkdag.

Maar vandaar dat er gisteren meer gesloten was dan op andere​ dagen.

Bij vertrek deze ochtend te San Gimignano werden de eerste bussen met toeristen afgezet. Allemaal Japanners, of Koreanen. Maar dan zuid Koreanen, want de Noord Koreanen zullen eerst aan hun leider Kim Jong-Un toelating moeten vragen. En die zal hen eerder in een raket steken dan op een vliegtuig zetten naar Italië.

In  Siena passeren de toeristen langs de verschillende Porta, de dom, de tientallen kerken en musea, en uiteraard de Plaza del Campo. Op deze ronde plaats is om de 2 jaar op 2 juli en 16 augustus een paardenren gehouden tussen de verschillende clans van de stad. Een plaatsje op de campo kost al gauw 500 euro om vanuit een balkonnetje de wedstrijd gade te slaan.

Het was deze ochtend al snel warm, op de middag eigenlijk te heet om te fietsen. en ik doe er goed aan om een snipperdag in te lassen voor de laatste 255 km tot Rome.

Mountainbikers komen mee supporteren
 De eerste richtingaanwijzer naar Rome
 Porta Camolia (Siena)
 San Gimignano bij valavond
 Ik trakteer mijzelf op een ijsje van de beste ijsmaker ter wereld
 Klaar bij ochtendstond (San Gimignano)
 Evenveel volk achter als voor de toog (San Gimignano)
 Zonnewijzer op de Chiessa di San Agostino (San Gimignano)
 Monteriggioni
 Basiliek en Dom van Siena
 Duomo Siena
Piazza del Campo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten