dinsdag 6 juni 2017

Dag 24 (6 Juni 2017)

Van Montefiascone naar Fornello

Actieve duurtijd:   4u42m
Afstand  80,88 km
Gem.:  17,2 km/u
Hoogtemeters: 862m

In de Albergo van gisteren te Montefiascone kwam de eigenares Maria bij mij zitten. Zij was op pensioen sinds 3 jaar, was nu 63 jaar en was een onderwijzeres geweest. Zij spreekt genoeg Frans om elkaar  te verstaan.  Nu runt ze met haar broers Roberto en Maximo de familiezaak van haar overleden ouders. Maar iedereen zit op het tandvlees. Vroeger kwam hier alle verkeer van en naar Rome voorbij, maar sinds de aanleg van de autostrade kunnen ze enkel nog wat toeristen aantrekken. In de weekend hebben ze wel geregeld trouwfeesten en daardoor kunnen ze  financieel overleven. Ze willen de zaak verkopen.

Na een tijdje doe ik mijn verhaal van BIKE4P, en wat blijkt dat Maximo een vriend heeft die Parkinson heeft.  Maria vraagt meer informatie en ik geef haar het adres van de blog. Je weet maar nooit.

Vanmorgen had Maximo voor mij een ontbijt klaargezet om 8 u. Basic , maar wel met een fles vruchtensap met extra vitamines. We zijn paraat om kilometers te draaien.

Ik stel de gps in en het blijkt dat hij in een kwaaie bui is. Hij stuurt mij volledig een andere kant uit, met 50 km meer dan nodig is. Ik grijp in. Want ik ben nog altijd hier de baas.
Je hebt veel provinciale wegen, maar daarnaast inderdaad weinig alternatieven.

Het is wel minder warm, zelfs bewolkt. Ik hoef niet zoveel drank te zoeken, en stop op de standaard uren van 10 en 12 u. Een boterham met een banaan is ondertussen ook een standaard. Daarna volgt 13u30 en 15 u om wat nootjes, gedroogde rozijnen, ... te knabbelen.

Onderweg passeer ik dorp na dorp met ertussen steeds een golvend parcours. De regio is toeristisch interessant door de kleine meertjes, het amfitheater te Sutri, de kaas- en wijn-boeren, ...

Reeds een dag of 3 zie ik een jongeman ook per fiets ongeveer dezelfde route doen. We stoppen toevallig op dezelfde plaats en eten ook toevallig allebei een appel. Hij is een Italiaan die naar Rome fietst en dan
... ??? Hij weet het nog niet.

Vanuit de ostello waar ook het plaatselijk museum en de bibliotheek zijn gevestigd, kan ik Rome zien liggen. Mijn fietsmakker is doorgefietst, ik laat de resterende kilometers voor morgen.

Straks kan ik naar een plaatselijk restaurant voor een pelegrino menu van 12 €.

Mijn pelgrimspas bevat al een hele serie van stempels. De grote en mooiere stempels  komen van kathedralen, basilieken, ... Maar ik heb er ook enkele van bars, pelgrimsherbergen, hotels, ... Alles bij elkaar meer dan voldoende om te Rome een certificaat te verkrijgen.

 Men maakt hier palen alle maten
 Amfitheater te Sutri
 Ook necropolis te Sutri
 30km verder dan de ostello te Formello ligt Rome
 Hier links de ostello van Formello
 Albergo van Montefiascone lijkt op een kasteel van Disneyland
Voorgerecht meestal copieus
 Hoofdgerecht met varkensmarkt funghi
Pelgrimpas met stempels van onderweg

1 opmerking:

  1. Je bent er bijna. Weer een fantastische prestatie. Nog even trappen en je bent er. Geniet van Rome. Steve

    BeantwoordenVerwijderen