woensdag 31 mei 2017

Dag 18 (31 Mei 2017)

Van Sivizzano naar Aulla

Aktieve duurtijd:   6u2m
Afstand  80,6 km (Totaal 1352,1 + 80,6 = 1432,7)
Gem.:  13,4 km/u
Hoogtemeters: 1532m

Gisterenavond zijn er nog 4 pelgrims komen eten in de bar. Zij waren 1 km verder in een B&B, en zijn door de eigenaars aldaar verwezen naar de bar. Iedereen mocht een eigen menuke samenstellen met een sterke voorkeur om de pasta carbonaale als entrada te nemen , en een stukje varkensvlees met gemengde groenten als hoofdgerecht. Nagerecht was een zelfgebakken taart.  Uiteraard mocht de huiswijn niet ontbreken. De 3 Fransmannen lieten de wijn rijkelijk vloeien, de Japanse dame was iets bescheidener.

Deze ochtend stond dan de Passo della cisa op het programma. Na de grote Sint Bernard col, het 2e hoogste punt van de VF in Italië.
Eigenlijk waren het 3 opeenvolgende collen  van telkens een 6 km klimmen. Wat vooral bijblijft, is de slechte staat van de wegen.

Onderweg veel schoons gezien. Ook de Casa cantoniera, vroegere huizen van wegenwerkers, allemaal rood gekleurd, en een deel nu als ostello ingericht.

Ik ben nu over de helft van de VF in Italië. Volgens mijn boek heb ik nu in Italië 494 km gefietst, nog 462 km te gaan.

Ik verblijf te Aulla in de ostello van de parochie San Caprasio. Deze ostello staat achter de kerk en naast het parochieschooltje. Alles, inclusief wifi, is hier voorzien en alle werk is geleverd door vrijwilligers. Bijkomend is het hier DONATIVO, t.t.z. je kan geven wat je vind dat het waard is.

Aulla ligt op ongeveer 30 km van de Middellandse zee. Vanaf Marina de Carrara volgt de VF de kuststrook voor ongeveer 20 km. Ik zal alvast mijn zwembroek bovenaan in de fietstas steken.

Cassio, plaats voor een mobilhome
 Appennino, sterk heuvelend
 Casa cantonieri, steeds rood gekleurd
 We zijn boven en kunnen ermee lachen
 2de hoogste top van de VF in Italie
 12u iedereen in de bar en de fles op de tafel
 Autostrade is nooit ver weg
Kapel bovenop de Passo della cisa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten