donderdag 11 mei 2017

Sponsor HET ANKER schenkt bieren op vertrekdag 14 mei

Onze sponsor HET ANKER van Mechelen schenkt 2 bieren van hun collectie voor degustatie op de vertrekdag van 14 mei. André vertrekt met zijn fiets om 14 u in de Heindonksestweg 279 te Willebroek en aldaar kan men de GOUDEN CAROLUS CLASSIC en GOUDEN CAROLUS TRIPEL proeven vanaf kort na de middag.

GOUDEN CAROLUS CLASSIC vindt zijn oorsprong in de rijke Mechelse traditie. Elke Belgische stad had haar brouwerijen en eigen stadsbier. Zo dronken de Mechelaars "den Mechelschen Bruynen". Mechelen, in die periode hoofdstad van de Nederlanden, had haar brouwersgilde en de leden stonden op hun eer om voor de Keizer het beste bier te brouwen. Een oude Mechelse kroniek meldt dat dit Groot Keizersbier, "Gouden Carolus" genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel, vooral bij de vossenjacht werd gedronken "daar dit zowel de ruiters als de paarden in volle vuur bracht en ze deed galopperen zodat de jacht steeds in beste stemming verliep".

Dit "Groot Keizersbier" wordt nog steeds in de Mechelse bouwerij Het Anker gebrouwen. Donkere, zeer evenwichtig gedoseerde karamel- en aromatische mouten zorgen, in combinatie met een traditionele hoge gisting, voor een uniek bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt. Hierdoor is het uiterst geschikt in combinatie met culinaire specialiteiten zoals stoverijen, wild, patés en zelfs sabayon.

Na eerdere prestigieuze onderscheidingen te hebben behaald werd dit bier in 2012 uitgeroepen tot
beste donker bier ter wereld ("World's Best Dark Ale").

Niettegenstaande de technologische vooruitgang wordt GOUDEN CAROLUS TRIPEL gebrouwen volgens de eeuwenoude traditie en verenigt het, zoals voorheen, de beste grondstoffen van onze bodem zoals rijpe gerst en fijne hop, om zo veel mogelijk puur aroma te behouden. Dit bier werd oorspronkelijk gebrouwen voor de Ridders van het Gulden Vlies in 1491. Vol bevallige tederheid, met een zuivere en keurige smaak, zal dit bier iedereen bekoren: op fles gerijpt, uitsluitend van bleke mout bekomen, hoog gegist en 100 % natuurlijk. Met een volmondige smaak die toch dorstlessend werkt, dankzij een evenwichtig hoppen. Om ideaal te proeven schenkt men zacht en in één trek aan een temperatuur van ongeveer 7° C. Dit aangename goudblonde bier wordt gekozen door wie houdt van een zwaarder, ietwat kruidig en verfrissend bier.

Reeds in 2002 won de gouden carolus tripel de Gold Award op de tweejaarlijkse World Beer Cup in de categorie tripel. In 2010 won dit bier goud op de European Beer Star in de categorie "Belgian Style Triple". In 2012 volgde opnieuw goud met de bekroning tot beste Tripel bier ter wereld ("World's Best Belgian Style Tripel").


Geen opmerkingen:

Een reactie posten