donderdag 4 mei 2017

Laatste puntjes van de voorbereiding

Nu dat de kalender bij iedereen mei aanwijst, zijn we de voorbereiding finaal aan het afronden.

- de fiets van André is gisteren nagekeken bij hun sponsor RMB fietsen te Boom. De lekvrije banden zijn gemonteerd, de aandrijving is helemaal vernieuwd en ingesteld voor een golvend parcours, de remblokken en de verlichting werken perfect. De fiets bolt als nieuw (dat was toch de indruk van Andre bij het afhalen van de fiets).

- de verdeling van de bagage over de beschikbare zakken werd bepaald en alle artikelen werden ondertussen gewogen teneinde uiteindelijk een keuze te maken.
Wat electronica betreft, zal André terugvallen op hetgeen nodig bleek bij vorige pelgrimstochten: een GSM met lader (246 gr), een GPS met lader (117 gr) en een Ipod met lader (142 gr). Plus een adapterset (45 gr) om alle toestellen via 1 stopkontakt op te laden.
Daarnaast nemen we ook een deel copies mee op papier van kaarten van Frankrijk, Zwitserland en Italie (72 gr).
Om eventueel problemen met de fiets op te vangen, gaan we enkel een kleine toolset meenemen (223 gr).
Ook de apotheek beperken we tot wat dafalgan , voltaren gel, zalf voor insecten beten en zonnecreme. Shampoo, zeep en tandpasta nemen we mee in mini formaten.
Voor te slapen hebben we een slaapzak (450 gr) en een bedovertrek (80gr). En zeker niet te vergeten, een set oordopjes (23 gr).
Bij de kledij is het verschil tussen de verschillende merken minimaal: bijvoorbeeld bij een korte fietsbroek varieert het gewicht van 199 gr tot 224 gr.
Andere spullen die we zeker meenemen, zijn: stempelkaart (24 gr), toolset met groot en klein mes en een kurkentrekker (80 gr), adressenlijst (36 gr), 4 kleuren stylo ( 11 gr), pet Umicore (44 gr), beschermengel van buurvrouw Rita (12 gr), ...
Wat uiteindelijk nog veel gewicht is, zijn: portefeuille (223 gr), boek met de beschrijving van de Via Francigena tot aan de Italiaanse grens (263 gr), boek met de beschrijving van het italiaans deel van de Via Francigena (393 gr).

Maandag 8 mei is een proefrit gepland met gevulde fietszakken en bijhorende inhoud, om aldus niks over het hoofd te zien. Beter voorkomen dan genezen.

- de stand van de gestorte bedragen aan de Vlaamse Parkinson Liga (VPL) bedraagt op 3 mei:
5167,5 euro.
Aangezien ons project eigenlijk maar stopt op de terugkeerdag van 30 september, krijgen de sympathisanten nog heel wat tijd om hun bijdrage over te maken op de rekening van de VPL:
BE68 0014 7822 5234 met vermelding BIKE4P
Alvast bedankt aan alle sponsors en sympathisanten. Tof.1 opmerking: